Legal

Opfrisser: de aanzegverplichting

ContributorName(contributor, true)
Door:
insight featured image
We zien nog vaak genoeg, dat werkgevers vergeten om op tijd in gesprek te gaan met personeel bij afloop van tijdelijke contracten. Het is goed om te weten, dat de zogeheten ‘aanzegverplichting’ bij het naderende einde van een contract wettelijk verplicht is sinds 1 januari 2015.

Maak binnen 5 minuten uw juridische document

Legal docs van Grant Thornton maakt het voor u mogelijk in 3 stappen.

De documenten uit de contractenwebshop zijn standaarddocumenten die u zelf samenstelt. U koopt deze documenten dus zonder een persoonlijk juridisch advies.

Uiterlijk 1 maand voor het einde van het tijdelijke contract moet u uw medewerker schriftelijk laten weten, dat het tijdelijke contract binnenkort afloopt, en of u van plan bent om het contract te verlengen of niet. Zo weet de werknemer op tijd of hij/zij in dienst kan blijven of binnenkort op zoek moet naar een nieuwe baan. Doet u dit niet of niet op tijd dan kost u dat geld. De werknemer mag namelijk een maandsalaris als schadevergoeding claimen als u niet aanzegt, of een deel van dat salaris als u de aanzegging te laat doet.

Wilt u zeker weten dat uw aanzegging aan de wettelijke vereisten voldoet? Gebruik dan onze handige checklist aanzegverplichting!

Blijf op de hoogte!

Wij geven u graag nieuwe (internationale) inzichten op het gebied van financiën, bedrijfsvoering, strategie, governance, risk, compliance en meer.