Cyber risk

Data in de transport- en logistieksector; kans voor verdienmodel of cyberdreiging?

Migiel de Wit-Beets
Door:
insight featured image
Data is in de transport- en logistieksector een wezenlijk onderdeel van de bedrijfsvoering. Ze hebben bijvoorbeeld real-time inzicht in waar hun voertuigen zijn en routes die ze afleggen. De data die ze genereren biedt, volgens ING, ook kansen als verdienmodel. Als de interesse in data toeneemt, neemt de interesse van cybercriminaliteit in uw bedrijf dan ook toe?
Onderwerpen

Toename cyberincidenten in transport & logistieksector

Bedrijven in de transport- en logistieksector zetten in op digitalisering om concurrentievoordeel te behalen. Die digitalisering maakt bedrijven ook kwetsbaarder. En als de afhankelijkheid van data toeneemt, worden deze bedrijven ook aantrekkelijker voor cybercriminelen. Cyberincidenten in de afgelopen jaren laten zien dat de transport- en logistieksector een doelwit is van cybercriminelen. In de logistieksector heeft zelfs 40% van de bedrijven al eens te maken gehad met een cyberincident. En de toekomst wordt er niet leuker op. De verwachting is dat het aantal cyberincidenten alleen maar toeneemt. Zorg dat u uw cyberrisico’s beperkt, om een verstoring van de supply chain te voorkomen.

Verbeter uw weerbaarheid tegen cybercriminaliteit

Het is tegenwoordig van het grootste belang om zicht te krijgen op de cyberweerbaarheid van uw bedrijf. Hiervoor moet u gebruik maken van de kennis van de mensen in uw eigen organisatie, indien aanwezig uw IT dienstverlener en een onafhankelijk adviseur op het gebied van cyberweerbaarheid. U moet er toch ook niet aan denken dat uw transportbanden en/of transportmiddelen stil staan als gevolg van een cyberincident. Of erger nog….dat u de controle verliest over de besturing? Een cyberweerbare organisatie, is de organisatie van de toekomst!

Maak uw onderneming weerbaar tegen cyberaanvallen
Maak uw onderneming weerbaar tegen cyberaanvallen
Lees dit artikel

Mocht een cyberincident plaatsvinden, of u heeft vermoedens. Wacht dan niet en bel direct (24/7) met onze cyberspecialisten +31 (0)88 676 9999.