Voorgaand evenement dinsdag 16 november 2021

Grant Thornton en Board in Balance nodigen u uit voor een webinar over het functioneren van het commissariaat (rvc/rvt). We delen de inzichten uit de 12e editie van het Grant Thornton commissarissen-benchmarkonderzoek (2020-2021), met focus op de zorgsector.

Wat bespreken we zoal?

Het onderzoek biedt een brede kijk op de opvattingen van commissarissen/toezichthouders, bestuurders en secretarissen van rvc’s. In dit webinar gaan wij onder andere in op de volgende vragen:

  • Welke verbeterwensen zien zij op het gebied van competenties van de rvc en rvb?
  • Wat vinden respondenten van de samenwerking in de rvc en tussen rvc en rvb?
  • Hoe is het gesteld met invulling van de werkgeversrol?
  • Welke ontwikkelingen zijn gewenst?

We zoomen in dit webinar in op de zorgsector en vergelijken de bevindingen onder andere met de not-for-profit categorie en het basisprofiel uit het onderzoek.

Voor wie?

Voor commissarissen/toezichthouders, raden van bestuur en secretarissen van rvc’s en rvb’s in de zorg en het welzijn.

Door wie?

Dirk-Jaap Klaassen en Oscar Toebosch van Board in Balance leiden het webinar. Zij gaan in gesprek met een gastcommissaris uit zorg. Namens Grant Thornton neemt Margreet Ligthart-Overweel, partner & accountant deel aan de sessie.

De gastcommissaris bij dit webinar is Tony Lamping. Hij is o.a. healthcare consultant, voorzitter van de Raad van Toezicht bij Zorggroep Haarlemmermeer, lid van de Raad van Toezicht van Zorggroep Katwijk, voormalig directeur Patiëntenzorg van het Diaconessenhuis, voormalig lid van de raad van toezicht van 2 revalidatiecentra en was directeur bij Zorgverzekeraars Nederland.

Wanneer?

Dinsdag 16 november 2021, van 16.00 – 17.00 uur

Wat levert het op?

U krijgt inzicht in het functioneren van het commissariaat in de zorg. We bespreken suggesties ter verbetering. We gebruiken onder andere de ideeën die respondenten tijdens het onderzoek hebben aangereikt. De ontwikkelingen kunt u de revue laten passeren in relatie tot uw eigen commissariaat, mogelijk levert dat agendapunten of acties op.

Wat krijgt u na afloop?

Na afloop ontvangt u per e-mail de opname van het webinar, de presentatieslides en de gestelde vragen inclusief bijbehorende antwoorden.

Serie over Grant Thornton Commissarissen-benchmarkonderzoek

Dit interactieve webinar maakt deel uit van de serie rond . Kunt u niet deelnemen aan dit webinar? Meld u dan toch aan. Enkele dagen na het webinar, ontvangt u een link naar de opname om later te bekijken.

Blijf op de hoogte!

Wij geven u graag nieuwe (internationale) inzichten op het gebied van financiën, bedrijfsvoering, strategie, governance, risk, compliance en meer.

Aankomende evenementen