Voorgaand evenement donderdag 17 februari 2022

De nadruk komt steeds meer op de steekproef te liggen in het kader van een audit door de Belastingdienst. Maar wat gebeurt er dan? Hoe werkt een steekproef? En hoe laat u de uitkomsten van een steekproef vóór u werken in het kader van een Tax Control Framework? In dit verdiepend webinar over Horizontaal Toezicht worden deze vragen beantwoord.

Wat bespreken we?

In dit webinar wordt beschreven hoe welke rol de steekproef speelt in de Controle Aanpak Belastingdienst (‘CAB’) en hoe de Belastingdienst hiermee omgaat. Tevens worden er praktische handvatten gegeven omtrent wat de steekproef behelst, wat de beste aanpak is en wat de rol van een correct uitgevoerde steekproef in het kader van Tax Control Framework kan zijn.

Onze experts hebben een ruime ervaring op het domein steekproeven. Grant Thornton werkt hier samen met een van de leidende experts in Nederland op dit gebied, Willem Veldhuizen, oprichter van TaxSample.

Sprekers

Cor Overduin van Grant Thornton en Willem Veldhuizen nemen u mee in hun ervaringen rondom de steekproef en de nut- en noodzaak hiervan.

Wanneer interessant?

Tijdens het webinar wordt er uitleg gegeven over de toepassing van steekproeven door de Belastingdienst én hoe de steekproef intern in te zetten. De ‘hoe en waarom’-vragen worden uitgebreid en concreet behandeld. Hierbij is tevens de ruimte om eigen vragen te stellen.

Voor wie?

Dit seminar is interessant voor CFO’s, financieel directeuren, tax managers, heads of tax, controllers, toezichthouders, risk managers, compliance managers met interesse in de beheersing van fiscale risico’s binnen uw organisatie.

Wanneer?

Donderdag 17 februari, van 16.00 – 17.00 uur

Wat levert het op?

U krijgt inzicht in de toepassing van de steekproef inclusief praktijkvoorbeelden. Hierna kunt u steekproeven en de juiste toepassing hiervan plaatsen in de fiscale praktijk.

Wat krijgt u na afloop?

Na afloop ontvangt u per e-mail de opname van het webinar, de presentatieslides en de gestelde vragen inclusief bijbehorende antwoorden.

Sprekers

Drs. Cor Overduin
Belastingadviseur

Cor Overduin heeft ruime ervaring met de fiscale en financiële begeleiding van directeur-grootaandeelhouders en advisering op het gebied van successierechten.

Willem Veldhuizen
Oprichter van TaxSample
Willem Veldhuizen

Taxsample is in 2017 opgericht door Willem Veldhuizen. Hij is Tax Data Scientist en statistical auditor. Zijn specialisme ligt op het snijvlak van IT-audit, belastingrecht, data-analyse en statistische steekproeven.

Aankomende evenementen