Voorgaand evenement donderdag 13 oktober 2022

Grant Thornton en Board in Balance nodigen u uit voor een webinar over het functioneren van het commissariaat. We delen inzichten uit het meest recente commissarissen benchmarkonderzoek 2021-2022. We focussen hierbij op de zorgsector.

Wanneer interessant?

De Green Deal Duurzame Zorg, een toenemend aantal artikelen over duurzaamheid in de zorg in de media... De zorgsector lijkt eindelijk op gang te komen als het gaat om duurzaamheid. Of toch niet? In dit webinar gaan we aan de hand van de vier rollen van de rvc in op duurzaamheid. Volg ons webinar op 13 oktober en ontdek of u nieuwe ideeën krijgt over het functioneren van de rvc of rvt in uw raad en organisatie.

Wat bespreken we zoal?

In dit webinar gaan wij onder andere in op de volgende vragen:

  1. Overziet de rvc/rvt de duurzaamheidsontwikkelingen in voldoende mate?
  2. Zijn er al meetbare duurzaamheidsdoelen? Of kan een zorgorganisatie zonder?
  3. Wel of geen hulp van externen inschakelen?
  4. Blijft duurzaamheid een abstract onderwerp of wordt er ook doorgevraagd?
  5. Is het belangrijk dat een zorgbestuurder een visie heeft op duurzaamheid? En is het belangrijk dat de organisatie die ook uitdraagt?
  6. Voor welke stakeholders is duurzaamheid een thema?

Voor wie?

Voor commissarissen/toezichthouders, raden van bestuur, secretarissen van rvc’s en rvb’s en internal auditors.

Wanneer?

Donderdag 13 oktober 2022 van 16:00 – 17:00 uur.

Wat levert het op?

We geven u inzicht in een deelaspect van het functioneren van het commissariaat, volgens commissarissen en betrokkenen. We bespreken suggesties ter verbetering. We gebruiken onder andere de ideeën, die betrokkenen tijdens het onderzoek hebben aangereikt en verschillende voorbeelden uit de praktijk.

Wat krijgt u na afloop?

Na afloop ontvangt u per e-mail de opname van het webinar, de presentatieslides en de gestelde vragen met bijbehorende antwoorden.

Serie over het Grant Thornton commissarissen benchmarkonderzoek

Dit interactieve webinar maakt deel uit van de serie rond het Grant Thornton commissarissen benchmarkonderzoek. Kunt u niet deelnemen aan dit webinar? Meld u dan toch aan. Enkele dagen nadat het webinar heeft plaatsgevonden, ontvangt u namelijk de opname van dit webinar. Meer weten? .

Sprekers

Oscar Toebosch
Moderator en partner Board in Balance
Oscar Toebosch

Oscar is researcher/consultant en mede-oprichter van Board in Balance. Tevens bestuursadviseur met specialisaties governance, strategie (businessplannen, performance management) en verantwoording (integrated reporting).

Dirk-Jaap Klaassen
Partner bij Board in Balance
Dirk-Jaap Klaassen

Dirk-Jaap Klaassen is researcher/consultant bij Board in Balance. Sinds 2008 verbonden aan Aalt Klaassen bv, waar Dirk-Jaap de afgelopen jaren evaluaties heeft (mede)begeleid en heeft meegewerkt aan het jaarlijkse commissarissen-benchmarkonderzoek. Dirk-Jaap is historicus.

Gabriëlle Verbeek
Senior-consultant, ontwikkelaar en inhoudelijk Inspirator
Gabriëlle Verbeek Volg op LinkedIn

Gabriëlle Verbeek is van huis uit geneeskundige en bedrijfskundige. Zij heeft een brede werkervaring in de zorg. Van verpleeghulp tot bestuurder, en eveneens als innovator en onderzoeker in de zorg. Oprichter-directeur van Artemea, bureau voor vraagsturing en innovatie.

Aankomende evenementen