article banner
Cyber risk

Hoe veilig is uw IT-infrastructuur?

Migiel de Wit-Beets Migiel de Wit-Beets

Wordt in uw onderneming gebruik gemaakt van een verouderde Windows versie? Mogelijk heeft u dan beveiligingsupdates gemist, waardoor uw onderneming een risico loopt. Recent is namelijk door Microsoft een zorgwekkende en zeldzame kwetsbaarheid bekend gemaakt. Lees meer over welk risico u loopt en wat u kunt doen om dit te voorkomen.

Het lek zit in zogenaamde externe bureaublad services (RDP). Met een RDP kunnen pc’s op afstand overgenomen worden. Door dit lek kunnen cybercriminelen toegang krijgen tot uw systemen en data. Een cybercrimineel hoeft dan alleen het systeem te bereiken via bijvoorbeeld het internet. Ook kunnen cybercriminelen kwaadaardige software maken die deze kwetsbaarheid misbruikt, om zich binnen een bedrijfsnetwerk te verspreiden. Lees hier meer over een bekend voorbeeld genaamd WannaCry.

Cybercriminelen zijn vanaf nu in staat om deze RDP-kwetsbaarheid te misbruiken. Het is een kwestie van tijd voordat deze kwetsbaarheid misbruikt wordt door cybercriminelen, om bedrijven schade toe te brengen. Heeft u inzicht in de veiligheid van de IT-infrastructuur van uw onderneming? Is uw onderneming bestand tegen uitbuiting van deze en andere kwetsbaarheden?

Gevolgen cyberincident

Een cyberincident kan grote gevolgen hebben voor uw onderneming. De zes belangrijkste risico‘s van een cyberincident voor uw onderneming zijn:

  • Geen toegang tot uw IT-systemen en data. Dit verstoort direct uw bedrijfsvoering en vormt een bedreiging voor uw continuïteit.
  • De managementtijd die gemoeid is met het oplossen van een incident.
  • Verlies van bedrijfsgevoelige en/of bedrijfskritische informatie.
  • Boetes door de schending van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).
  • Hoge kosten bij reactie op een incident en het herstel van de beveiliging van uw systemen.

Inzicht in risico‘s

Cyber risk services van Grant Thornton geeft inzicht in de digitale veiligheid (IT-security) van uw onderneming door middel van ethisch hacken.

  • Zo krijgt u inzicht in de risico’s en weet u waar uw onderneming kwetsbaar is.
  • Wij toetsen de maatregelen die u tot nu toe getroffen heeft en de weerbaarheid van uw onderneming tegen cyberincidenten.
  • U ontvangt van ons concrete aanbevelingen voor directe verbeteringen van uw digitale veiligheid (IT-security) en het beveiligingsbewustzijn binnen uw onderneming.
  • Ook kunnen wij u helpen met de implementatie van uw digitale veiligheidsvraagstukken.

Contact

Benieuwd wat onze Cyber risk services specialisten voor u en uw onderneming kunnen betekenen? Neem contact met ons op of lees meer over wat wij voor u kunnen betekenen.

Dit artikel is geschreven door: Bart Feenstra, Manager Cyber risk services.

Actualiteiten