Hoe onderscheid ik feit van fictie bij vermoedens van onregelmatigheden en hoe bepaal ik de impact? Hoe weet ik wat waar is, als er vermoedens zijn van corruptie in mijn organisatie? Hoe krijg ik grip op digitale data die voor onderzoek nodig zijn? Hoe beperk ik de schade bij fraude of corruptie? En beschik ik wel over alle relevante feiten bij mijn juridische procedure, of komt er straks een verrassend vonnis? Goede vragen. Contractbreuk, verduistering, smeergeldzaken of andere integriteitsinbreuken zijn reële risico’s voor elke ondernemer, altijd en kunnen leiden tot schade en/of waardedaling van uw economisch belang. Wij helpen u de juiste stappen te nemen.

Specialist in elk facet van integriteitskwesties

Onze Valuation, investigation & dispute services bestrijken de volle breedte van integriteitskwesties. Voor uw ondersteuning bieden wij Valuations, Anti bribery anti corruption, Forensic investigations, Computer forensics & eDiscovery en Dispute services. Klik voor meer informatie door naar deze vijf services.

Ook internationaal

Door het internationale netwerk van Grant Thornton kunnen wij u desgewenst wereldwijd van dienst te zijn. Onze Nederlandse praktijk heeft een leidende rol binnen de internationale Valuation, investigation & dispute services praktijk binnen Grant Thornton International.

Wij helpen u de juiste stappen te nemen.

 • Beheers uw integriteitsrisico
  Beheers uw integriteitsrisico
  Integriteitsschending is financieel gezien één van de grootste schadeveroorzakers. Uit serieuze studies blijkt dat wel 5% van de omzet van iedere organisatie in het geding is. Van u wordt verwacht dat u oog heeft voor het integriteitsrisico, het risico dat uw mensen niet doen wat er van hen verwacht wordt, intern of extern. U moet weten waar integriteitsrisico’s zich kunnen voordoen en maatregelen nemen om de kans op inbreuken te verkleinen. Daarvoor kunt u bijvoorbeeld de juiste werkomgeving creëren. Dan werkt u actief aan de loyaliteit van uw medewerkers aan uw organisatie. Zij zullen eerder misstanden melden en verantwoording willen afleggen. Zo organiseert u proactief uw fraude- en integriteitsbeheersing.
 • Forensisch verantwoord feitenonderzoek
  Forensisch verantwoord feitenonderzoek
  U staat bij een vermoeden van onregelmatigheden het sterkst als u over de feiten beschikt. Met gedegen feitenonderzoek door ervaren onafhankelijke experts op het gebied van waardering, forensische technologie, financiële recherche en accountancy, kunt u gefundeerd besluiten nemen. Ook ziet u meteen welke maatregelen helpen om herhaling te voorkomen. Onze bevindingen zijn ongekleurd en houden stand in een rechtszaak mocht dat nodig zijn; onze methoden zijn robuust en forensisch verantwoord. Wij hebben ervaren forensische accountants, IT-specialisten, gedragswetenschappers en particuliere onderzoekers in ons team. Wij zijn gewend samen te werken met uw advocaten.
 • Ondernemingswaardering en opstellen schadestaat
  Ondernemingswaardering en opstellen schadestaat
  Als u uw feiten op een rij heeft dan zijn belangrijke ingrediënten voor het bepalen van de economische waarde van uw onderneming of de hoogte van schade aanwezig. In ons team zitten ervaren waarderingsdeskundigen om over deze zaken te rapporteren. Zij kunnen zowel als partijdeskundige, als onpartijdige deskundige, optreden.

Valuation, investigation & dispute services

Anti bribery & corruption services

Hoe zorg ik dat mijn medewerkers niet omgekocht worden – en ook zelf niet iemand omkopen? Is een klein cadeautje geven al omkoping? En een iets groter cadeautje? Hoe ga ik om met vragen naar tegenprestaties? En hoe weet ik eigenlijk met wie we zakendoen? Allemaal goede vragen, want corruptie voorkomen lijkt zo vanzelfsprekend. Toch is het in de internationale én nationale praktijk complexe materie. Wij helpen u.

Dispute services

Ook de beste advocaten hebben soms ondersteuning nodig bij kwesties die gaan over accountancy, waardering en schadeberekening die niet zelden complex zijn. Het kan gaan om werk dat binnen het dossier van een advocaat valt, om feitenonderzoek dat beide partijen kan dienen of om bijvoorbeeld het optreden als getuige-deskundige, voor één van beide partijen of voor de rechtbank. Dat doen wij voor u.

Computer forensics & eDiscovery

Waar zijn de relevante digitale data in mijn organisatie? En hoe stel ik die efficiënt veilig? Hoe kan ik in korte tijd grote hoeveelheden e-mails en documenten doorzoeken? Welke sporen zijn er nog te vinden op een laptop van een (ex-) medewerker? Hoe houd ik overzicht op het zoekproces? Hoe ga ik om met potentieel geprivilegieerde communicatie en privacy? Allemaal goeie vragen, want onderzoek in digitale data lijkt zo simpel, maar in de praktijk komt er veel bij kijken. Wij helpen u!

Forensic investigations

Wat moet ik doen als ik vermoed dat er binnen mijn onderneming sprake is van fraude of corruptie. Welke stappen moet ik doorlopen en wat moet ik vooral niet doen? Goede vragen. Want verduistering, ontvangen van smeergeld of andere integriteitsinbreuken, zijn een reëel risico voor elke ondernemer, altijd. Wij helpen u de juiste stappen te nemen en op die manier uw schade te beperken.

Fraud & integrity risk advisory services

Doen mijn medewerkers wat ik van ze verwacht en wat goed is voor de onderneming? Wat kan ik doen om het risico op ongewenst gedrag te verkleinen? Goede vragen, want helaas: goed gedrag is niet vanzelfsprekend. Jaarlijks wordt één op de duizend werknemers op staande voet ontslagen wegens een ernstige integriteitsinbreuk.

Insolvency support

De afwikkeling van een faillissement kent vele facetten. Als het om onderzoek gaat is Grant Thornton een grote speler. Onze insolventie specialisten helpen de curator met het veiligstellen van data; digitaal en fysiek.

Valuations

Verkoopt u uw aandelen, koopt u een andere aandeelhouder uit of laat u nieuwe investeerders toetreden? Werkt u aan een juridische of fiscale herstructurering? Bent u in gesprek met de fiscus voor de overdracht naar uw kinderen of medewerkers? Zit u met een geschil? Of wilt u voldoen aan uw verslaggevingsvereisten, zoals Purchase Price Allocation en Impairment Testing? Allemaal situaties waarbij de waarde van uw onderneming belangrijk is. De dynamiek kan per situatie echter heel verschillend zijn: waarde is namelijk altijd contextgevoelig.

Yvonne Vlasman
Partner valuation, investigation & dispute
Yvonne Vlasman
Yvonne Vlasman - partner Valuation, investigation & dispute services - is specialist op het gebied van investigations, litigation support, integriteitadvies en forensic audit support. Daarnaast is ze trainer en coach.
Lees meer over Yvonne Vlasman
Yvonne Vlasman
Partner valuation, investigation & dispute
Yvonne Vlasman

Blijf op de hoogte!

Wij geven u graag nieuwe (internationale) inzichten op het gebied van financiën, bedrijfsvoering, strategie, governance, risk, compliance en meer.

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer artikelen

Waar kunt u ons vinden?

Dichtstbijzijnde vestiging voor u

Flemingweg 10
2408 AV Alphen aan den Rijn

Postbus 2259
2400 CG Alphen a/d Rijn