- Global Reach
- Afrika
- Amerika
- Europa
- Midden-Oosten
- Pacifisch Azië
Bent u gehuwd onder het maken van huwelijkse voorwaarden of in gemeenschap van goederen? De verdeling van uw vermogen is hiervan afhankelijk. Lees over drie voorbeelden waar u rekening mee kunt houden.
Tijdens uw huwelijk bouwt u samen pensioen op, het ouderdoms- en nabestaandenpensioen. Mogelijk hebt u hier al bij het aangaan van het huwelijk over nagedacht. Door bijvoorbeeld in de huwelijkse voorwaarden vast te leggen hoe bij een eventuele scheiding het pensioen verdeeld wordt. Wanneer niets is geregeld, is de Wet verevening pensioenrechten bij echtscheiding van toepassing. Lees meer over de fiscale gevolgen voor uw pensioen na scheiding.
Als u en uw partner een woning bezitten, dan krijgt u bij scheiding ook met fiscale gevolgen te maken. Moet bijvoorbeeld de woning worden verkocht of kan één van beiden in de woning blijven wonen? De medewerking van de bank is dan nodig bij het overzetten van de hypotheek. En heeft u erover nagedacht of degene die in de woning blijft wonen de financieringslasten wel kan dragen, waaronder begrepen de maandelijkse aflossingen? Lees meer over de financiële gevolgen voor uw koopwoning na echtscheiding.
Als ondernemer krijgt u bij een echtscheiding het nodige voor de kiezen. Naast keuzestress over de verdeling van het vermogen, het pensioen en de koopwoning komt u ook voor de vraag te staan of de onderneming kan worden voortgezet. En zo ja, wat moet u aan uw ex-partner betalen? Dit kan leiden tot vele discussies. Het uitkopen van uw ex-partner kan een behoorlijke aanslag betekenen op de financiering. En vergeet niet dat u mogelijk ook alimentatie moet betalen. Lees meer over de gevolgen van een echtscheiding voor uw onderneming.