Voorkom fraude: herken de fraudeurs
Integriteit Voorkom fraude: herken de fraudeurs
6 fraudetypes kunnen schade toebrengen aan uw organisatie door fraude te plegen. Herken de fraudeur!
Compliance wordt urgent voor het MKB
Integriteit Compliance wordt urgent voor het MKB
Zo’n 20% van het bankpersoneel is bezig met het onderzoeken van ongebruikelijke transacties. Zo kopt Het Financieel Dagblad 8 december op de voorpagina.
Goed bestuur voor een gezond herstel
Retuning your business Goed bestuur voor een gezond herstel
Risicobeheer en -governance zijn belangrijke voorwaarden voor groei. Net zoals de remmen van een F1-auto zijn het de bedieningselementen waarmee u veilig kunt

Welk risico vormt de commissaris zelf?

04 apr. 2022

Commissarissen staan nog niet open om bij hen thuis een cybersecurity-audit te laten uitvoeren. Dit blijkt uit het eerste deelrapport van de 14de editie van het jaarlijkse Grant Thornton commissarissen benchmarkonderzoek van Board in Balance en Herbert Rijken, getiteld: ‘Welk risico vormt de commissaris zelf?’. Aan het onderzoek deden 168 commissarissen, bestuurders, secretarissen van rvc’s en internal auditors mee.


ORTEC treedt toe als sectorsponsor tot het Grant Thornton commissarissen-benchmarkonderzoek

24 apr. 2021

Het Grant Thornton commissarissen-benchmarkonderzoek behoort tot de omvangrijkste onderzoeken naar het functioneren van het commissariaat in Nederland. Naamsponsor Grant Thornton en Board in Balance, eigenaar van het onderzoek, hebben besloten de kring van sponsoren te verbreden door introductie van sectorsponsoren. Vanaf dit voorjaar komt ORTEC aan boord als sponsor in het domein van IT & digital.


Commissarissen benchmarkonderzoek 2017-2018 deel III: Meer aandacht voor senior management noodzakelijk

13 aug. 2018

In het kader van de werkgeversrol richting RvB hebben commissarissen vooral verbeterwensen geuit voor: aandacht voor opvolgingsplanning van de RvB; aandacht voor talentmanagement en senior management; de betrokkenheid van de RvC bij de selectie en de beoordeling van het senior management; het als RvC zicht hebben op het functioneren van het senior management als team en op dat van de individuele leden. Op al deze aspecten zijn commissarissen en niet-commissarissen van mening dat het (beslist) beter moet. Vooral de relatie met het senior management wordt in de huidige situatie als ‘onder de maat’ ervaren.