article banner
Financial control

Waar blijft mijn marge?

Harro van Geest Harro van Geest

Goeie vraag logo - teal

Ik zie dat ondernemers vaak moeite hebben om managementinformatie te doorgronden. Dat begrijp ik goed. Als ondernemer komt er van alle kanten complexe informatie op u af. Al die informatie duiden kost veel tijd. Toch is het voor uw onderneming belangrijk dat u precies weet hoe u ervoor staat. Ik kan u daarbij helpen.

We beginnen bij het begin

Helder omschreven kritieke prestatie-indicatoren (KPI's) geven u inzicht in uw resultaten. Dus eerst zoeken we samen uit welke KPI's voor uw onderneming vitaal zijn. Inzicht in uw KPI's begint met het inrichten van uw administratie. Begin bovenin. Wat wilt u allemaal weten? En wat heeft u nodig om dat inzicht te verkrijgen? Ik richt uw administratie zo in dat u uw KPI's op elk gewenst moment in een dashboard kunt bekijken. Zo weet u altijd precies hoe uw onderneming ervoor staat.

Het effect: ruimte om te ondernemen

Stel u voor, u heeft nu te weinig grip op uw marge. Het gevolg: fluctuerende of zelfs dalende resultaten, zonder dat u weet wat u daaraan kunt doen.

Een groep van apotheken realiseerde per vestiging zeer wisselende resultaten. Dit werd pas achteraf vastgesteld. We hebben voor de ondernemer een dashboard per vestiging met KPI's voor marge en kosten opgezet. Nu kan de ondernemer de resultaten per vestiging maandelijks makkelijk vergelijken. De ondernemer weet nu gedurende het jaar welke resultaten behaald worden en kan tijdig bijsturen.

Als ik u help, weet u precies wat uw marge is, periodiek of op elk moment van de dag. Zo kunt u effectief bijsturen, verder vooruitkijken en veel beter ondernemen. Precies wat u wilt. Wilt u meer weten over de voordelen van een financieel dashboard? Neem contact met mij op.

Gerelateerde artikelen

(Bij)sturen van uw onderneming

Download het rapport '(Bij)sturen van uw onderneming' en ontvang inzichten in hoe u grip krijgt op de financiële cijfers van uw onderneming.

Download het rapport

Meld u aan voor onze nieuwsbrieven

Wij brengen u graag op de hoogte van nieuwe inzichten op het gebied van financiën, bedrijfsvoering en strategie voor de gezondheidszorgsector.

Aanmelden