Met de komst van het coronavirus is er een kans dat uw onderneming in zwaar weer terecht komt. Mogelijk dreigt er zelfs een faillissement. Heeft u in de afgelopen jaren dat het goed ging vermogen opzij gezet in privé? Dan kan een mogelijk faillissement ervoor zorgen dat u dit vermogen kwijtraakt? Lees onze aandachtspunten om dit te voorkomen.

3 aandachtspunten om aansprakelijkheid bij een faillissement te voorkomen

  1. Welke juridische structuur heeft uw onderneming?
    De is van belang omdat die bepaalt of u als privépersoon aansprakelijk wordt gesteld.
  2. Uw huwelijksvoorwaarden zijn van belang voor aansprakelijkstelling in privé
    Met de juiste huwelijksvoorwaarden (of partnerschapsvoorwaarden) voorkomt u aansprakelijkheidstelling in privé. Stel dat u getrouwd bent in gemeenschap van goederen of u heeft een geregistreerd partnerschap. Met huwelijkse voorwaarden voorkomt u dat het privévermogen van u én uw partner in het faillissement valt.
  3. Let op de verdeling van uw vermogen
    Een juiste verdeling van het vermogen tussen u en uw partner is van belang. Denk bijvoorbeeld aan de tenaamstelling, hoe goederen zijn gefinancierd, etc. 

Lees ons artikel 'Is mijn privévermogen veilig bij een faillissement?' voor een meer uitgebreide toelichting. Of bekijk onze themapagina over wat er komt kijken bij het faillissement van een onderneming.

Bescherm het vermogen van u en uw partner

Wilt u een onderneming starten? Stel dan direct huwelijkse voorwaarden of (partnerschapsvoorwaarden op) om uw privévermogen te beschermen. Heeft u een onderneming en verkeert u in zwaar weer? Download dan onze checklist ‘Risico’s en aansprakelijkheden bij (dreigend) faillissement en zwaar weer’.

Actualiteiten

Meld u aan voor onze nieuwsbrieven

Wij brengen u graag op de hoogte van nieuwe (internationale) inzichten op het gebied van financiën, bedrijfsvoering, strategie, governance, risk, compliance en meer.

Meld u aan