Services
Bij Grant Thornton vindt u accountants die meer doen dan alleen de noodzakelijke controles achteraf. Onze accountants denken met je mee.
-
Financiële administratie & outsourcing
Ondernemers die de financiële administratie uitbesteden verminderen de administratieve en hebben meer tijd en ruimte om zich te focussen op groei.
-
Financieel inzicht
Wij helpen je om financiële gegevens om te zetten in waardevolle inzichten die je ondersteunen bij het nemen van weloverwogen beslissingen.
-
Financiële compliance
Grip op financiële compliance met correcte rapportages en praktisch advies.
-
Duurzaamheid in het mkb
In een wereld waar duurzaamheid steeds meer centraal staat, is het essentieel voor mkb-ondernemers om hun bedrijfsvoering aan te passen aan de eisen van de toekomst.
Specialistische adviseurs die jouw organisatie helpen met duurzaamheid & impact, cybersecurity, business risk, deal advisory, forensic & integrity en...
-
Impact House
Hoe kun je verduurzamen en maatschappelijke impact maken in de wereld van stakeholders, regelgeving en de vraag vanuit klanten en de maatschappij?
-
Impact Campus
Via onze Impact Campus bieden we jou of jouw medewerkers workshops, cursussen en opleidingen in duurzaamheid en impact aan.
-
Business risk services
Ken ik mijn risico’s? Neem ik de juiste maatregelen? Ben ik effectief daarin, ook met IT-tools? Als u met dergelijke vragen worstelt, kunnen wij u helpen met onze reeks van business risk diensten.
-
Cyber risk services
Welke cyberdreigingen zijn relevant voor mijn organisatie? Heb ik de goede voorzorgsmaatregelen genomen om mijn data te beschermen? Realistisch vragen! Wij helpen die te beantwoorden.
-
Deal Advisory
Succesvolle transacties beginnen met betrouwbare adviseurs – maximaliseer waarde, minimaliseer risico’s en met vertrouwen vooruit.
-
Forensic & integrity services
Hoe kunt u op verantwoorde wijze risico’s beheersen indien sprake is van integriteitinbreuken of bedrijfsfraude? De Forensic & integrity services specialisten van Grant Thornton helpen.
-
Valuations
Het bepalen van de juiste waarde van jouw onderneming is cruciaal bij belangrijke beslissingen zoals fusies, overnames, aandeelhouderswisselingen of juridische geschillen. Een onjuiste waardering kan leiden tot financiële verliezen, ongunstige deals of juridische complicaties. Dit kan de stabiliteit en groei van jouw bedrijf ernstig beïnvloeden.
Met onze expertise en datagedreven aanpak zorgen we ervoor dat jouw organisatie toekomstbestendig is en met vertrouwen strategische beslissingen kan nemen.
-
Controle jaarrekening
Als ondernemer wil je er zeker van zijn dat je jaarrekening volledig en betrouwbaar is. Dit is niet alleen belangrijk voor compliance, maar versterkt ook het vertrouwen van investeerders, klanten en andere stakeholders.
-
IFRS services
Financiële verslaglegging volgens IFRS is ingewikkeld. Inmiddels kennen steeds meer internationale ondernemingen de regels. Hoe past u ze echter concreet toe?
Wij helpen ondernemers met ons belastingadvies. In Nederland en wereldwijd, van mkb tot multinational en van beursgenoteerd tot familiebedrijf.
-
Belastingadvies voor het mkb in Nederland
Hoe kan ik gebruikmaken van de innovatiebox? Kan ik die steeds terugkerende belastingaangiftes uitbesteden? Wat kost het als ik morgen wegval? Hoe regel ik mijn oudedagvoorziening? Voldoe ik wel aan alle nieuwe regelgeving? Zal ik NOW3 aanvragen? Allemaal goede vragen. Wij helpen met de antwoorden.
-
Belastingadvies voor Nederlandse multinationals
Als ik die interessante Head of sales in Frankrijk wil aannemen, hoe zit dat dan fiscaal? Welke vennootschap kan het beste een overname doen? Hoeveel scheelt het, als ik al onze belastingaanslagen wereldwijd bij één partij neerleg? Voor wie kan ik gebruikmaken van de 30%-regeling? En hoe? De boete van ‘niet melden’ 830.000 euro? Wat moet ik precies wél melden bij grensoverschrijdende fiscale constructies? Goede vragen. Wij beantwoorden er dagelijks honderden wereldwijd. Scherp en met aandacht voor uw situatie. In welk land dan ook.
-
Btw-advies
Als ondernemer heeft u te maken met btw-wetgeving, zowel als u nationaal als internationaal onderneemt. Die wetgeving is vaak complex. Een juiste toepassing en optimale benutting van de mogelijkheden van de btw-wetgeving vraagt specialistische kennis. Kennis die wij u kunnen bieden.
-
Douaneadvies
Ons internationale netwerk van douanespecialisten wijst u op de mogelijkheden die de douanewetgeving kan bieden. Dat bespaart u heel wat kosten en moeite.
-
Human Capital Services
Human Capital services van Grant Thornton helpt u om uw zakelijke doelstellingen te bereiken en de loonkosten in bedwang te houden.
-
Innovatie & subsidieadvies
Gaat u met uw organisatie risicovolle projecten aan? De overheid stelt financiële middelen beschikbaar, door middel van het stimuleringsbeleid, voor ondernemers. De subsidieadviseurs van Grant Thornton adviseren en assisteren u graag bij uw subsidieaanvraag.
-
Tax technology
Weet u wat uw belangrijkste fiscale risico’s zijn? En weet u hoe u deze risico’s identificeert en beheerst? Heeft u voldoende tijd om u te focussen op de fiscale zaken die ertoe doen?
-
Transfer pricing
Transfer pricing (interne verrekenprijzen) raakt de meeste multinationale bedrijven. Voldoet uw organisatie aan de transfer pricing-documentatieverplichtingen?
-
Sustainable Tax
In deze veranderende wereld wordt het steeds belangrijker om niet alleen naar de financiële prikkels te kijken, maar ook naar de impact op het milieu. Multinationale ondernemingen moeten hun belastingstrategie herzien, in lijn met het ESG-gedachtegoed.
-
Cryptocurrency en digitale activa
In de afgelopen jaren heeft de blockchain zichzelf bewezen om veranderingen teweeg te brengen in de financiële sector. Deze opkomende industrie heeft de noodzaak om aan regelgeving te voldoen, vergroot. In dit dynamische landschap passen onze specialisten zich hierop aan en geven zij voorrang aan de naleving en toezicht van de steeds veranderende regelgeving.
-
Private wealth services
Hoeveel vermogen heb je nodig om je wensen de komende jaren te realiseren? Kun je belastingvoordeel behalen door nu al vermogen over te dragen?
Legal services adviseert en begeleidt u op juridisch gebied. Onze geïntegreerde dienstverlening kent een gedegen maar oplossingsgerichte benadering.
-
Ondernemingsrecht
Van algemene voorwaarden tot juridische strategie, het moet waterdicht in elkaar zitten. Dat geeft zekerheid en dus rust en ruimte voor groei. Wij denken pro-actief en pragmatisch met u mee. We kijken vooruit en zetten graag dat stapje extra.
-
Arbeidsrecht
Welke verplichtingen heb je bij een zieke werknemer? Hoe pak je een reorganisatie aan? Als ondernemer wil je duidelijke antwoorden en praktische oplossingen voor jouw arbeidsrechtelijke vragen.
-
Sustainable legal
Duurzaamheid is meer dan een buzzword - het vormt de kern van onze juridische begeleiding naar duurzaam succes. Van het opstellen van duurzame contracten, integreren van duurzaam HR-beleid en ESG-Due Diligence binnen onze M&A praktijk tot het adviseren over ESG en andere (nationale en internationale) wetgeving: Wij denken graag pragmatisch en proactief met u mee.
Bouw- en vastgoedondernemers bevinden zich in een lastige markt. Reorganisaties, teruglopende marges en zorgen over het op peil houden van de portefeuille zijn...
De ontwikkelingen met betrekking tot digitalisering, met zowel bedreigingen als kansen, gaan snel. Het is de vraag welke rol de commissaris daarin speelt of...
Familiebedrijven nemen een unieke positie in, in Nederland en wereldwijd. Ze worden gezien als een (stabiele) motor van de economie. Dit kenmerkt zich onder...
-
Eigenaarschap
Aan het hoofd staan van een familiebedrijf is een flinke opgave. Het brengt veel verschillende verantwoordelijkheden met zich mee. Hoe is het eigendom geregeld? Wie heeft welk belang in het bedrijf? Zijn er familieleden die u liever niet aan het roer ziet staan van de onderneming?
-
Duurzaamheid
Duurzaamheid gaat verder dan alleen het behalen van (milieu)doelen, het anticiperen op klimaatrisico’s en het inspelen op kansen. Duurzaamheid is breder en bij uitstek een onderwerp dat bij familiebedrijven past.
-
Opvolging
Ook voor u als dga komt het moment waarop u serieus aandacht moet besteden aan bedrijfsopvolging. Het is geen wonder dat bedrijfsopvolging binnen het familiebedrijf bijzonder complex is.
-
Vermogen
Het onderwerp 'vermogen' binnen familiebedrijven is een belangrijk maar complex onderwerp, dat vele aspecten omvat. Goed plannen en goede afspraken maken voor de continuïteit van het aanwezige vermogen is dus cruciaal.
-
Het Goede Gesprek
Dagelijkse bezigheden (ook in het bedrijf) maken het vaak moeilijk om prioriteit te geven aan échte reflectie. Even uit de day-to-day business stappen om kritisch na te denken over wat u als eigenaar wilt bereiken
De financiële sector ontwikkelt zich razendsnel, gedreven door toenemende regelgeving, technologische vooruitgang en veranderende klantverwachtingen.
De Nederlandse Maritieme cluster is actief op alle continenten. En de gehele transport & logistieksector groeit. Vraagt u zich weleens af welke logistieke...
-
Maritiem
Hoe blijft u aan de wereldtop in de maritieme sector? Nederland moet het hebben van innovatie. Onze kennis brengt de maritieme cluster aan de wereldtop.
-
Insights
-
Advisory
- Wat moeten nieuwe DNB-vergunninghoudende betaalinstellingen weten over de Internal Audit?
- De verborgen risico's in je product: hoe bereid je je voor op de EU-verordening inzake dwangarbeid?
- Omnibus
- De noodzaak van impactgerichte keuzes
- Duurzaamheid
- Omnibus voorstel van de Europese Commissie
- Geschil bij een overname? Liever niet!
- AI en eDiscovery
- 4 tips om aan de slag te gaan met de brede welvaart
- Impact meten bij kinderen
- Accountacy & financieel advies
- Audit & assurance
-
Legal services
- Hoe bereid ik een reorganisatie voor?
- Reorganisatie & ontslag stappenplan: 7 aandachtspunten
- Loonregres: hoe werkgevers loonkosten kunnen verhalen
- Wat zijn gronden voor bestuurdersaansprakelijkheid (BV/NV)?
- Bereid je voor op CBAM en voorkom onnodige risico’s en sancties!
- Bedrijfsborrel? Houd rekening met arbeidsrechtelijke risico’s!
- Turboliquidatie: let op verplichtingen bij nieuwe stijl!
- De bijzondere positie van de statutair bestuurder in het arbeidsrecht
-
Tax
- Box 3
- De schenking tegen schuldigerkenning in box 3: een mismatch?
- Btw
- Niet bekend met vergoedingsrechten? Dit heeft gevolgen!
- Waarom uitbreiding publicatieverplichting ANBI’s?
- Giftenaftrek via BV vervalt. Wat kun je doen?
- Rechtbank oordeelt dat 8% belastingrente bij aanslag Vpb 2021 te hoog is
- Belasting: een materieel element in CSRD-rapportage?
- Belastingplan 2025: wat zijn de gevolgen voor de 30% regeling?
- Duurzaam ondernemen: hoe doe je dat financieel?
- Eindejaarstips
- Ben je met alléén verstrekken leningen ook ondernemer voor de btw?
- Gebruik óók 2024 nog voor middeling
- Wat is een redelijke vergoeding van een voorhuwelijkse onderneming?
- Maak gebruik van fiscale besparingsmogelijkheden!
- Crypto’s: hoe behandel je deze fiscaal optimaal?
- FASTER: EU-Raad neemt nieuwe bronbelasting regels aan
- De wisselwerking tussen duurzaamheid, MVO en ESG
- Groene beleggingen
- Massaal bezwaar belastingrente: kom op tijd in actie!
- Nederlandse belastingwijzigingen met het oog op duurzaamheid: een overzicht
- Erfbelasting op grote vermogens gaat mogelijk omhoog
- Is een concept testament geldig?
- De digitale nalatenschap
- De eigen woning bij een echtscheiding
- Acute heffing van aanmerkelijk belangbelasting bij overlijden
- Energiecoöperatie of VvE en hernieuwbare energie?
- CBAM: een andere (handels-)route?!
- De terugkeer van handelsbarrières: wat nieuwe invoerheffingen betekenen voor het internationale bedrijfsleven
- Bezwaar maken tegen afdracht Aof-premie?
- Flexibel omgaan met elektriciteit
- Fiscale gevolgen van faillissement binnen fiscale eenheid
- Hypotheekrenteaftrek bij echtscheiding
- Nieuwe thuiswerkafspraken voor grenswerkers in 2025
-
Thema's
- Advisory
- Bedrijf verkopen
- Box 3
-
Btw
- Te veel btw berekend op B2C-transacties? Correctie mogelijk!
- Btw bij ketentransacties: zo voorkomt u dubbele belasting
- EU-oplossing voor IOSS-problemen goedgekeurd
- Informatieverplichting voor online platformen
- Btw-gevolgen bij ingrijpende verbouwing: eindelijk meer duidelijkheid voor vastgoedsector?
- Invoer-btw: voorkom dat dit een kostenpost wordt
- Eén loket voor invoer goederen geringe waarde: stukken eenvoudiger!
- Coronavirus COVID-19
-
Cyberrisico
- Cyberexperts waarschuwen voor verhoogd cyberrisico
- Cybersecurity websitebenchmark bouwsector
- Mag een werkgever de werknemers thuis monitoren?
- Cyberweerbaarheid begint bij de basis
- Nieuwe richtlijn cyberbeveiliging (NIS 2.0) voorgesteld
- Datarisico’s na een datalek door diefstal, hack of verlies
- Maak uw onderneming weerbaar tegen cyberaanvallen
- Chief Information Security Officer (CISO) as a service
- Autoriteit Persoonsgegevens controleert naleving van de AVG!
- Hoe beheer ik mijn website veilig?
- 5 aandachtsgebieden om uw cyberweerbaardheid te verhogen
- Cyber awareness van uw medewerkers verhogen? 3 Tips!
- Wat is een cyber incident response plan?
- NIS2: start implementatie op tijd!
- Cybercrisisgame: is uw organisatie goed voorbereid?
- Een nulmeting voor een hogere cyberweerbaarheid
- Trends in cybersecurity
- Nieuw jaar, nieuwe goede cybersecurity voornemens!
- Identity & Access Management (IAM): hoe kan het beter?
-
Duurzaamheid
- Verduurzamen in de zorg: is uw routekaart al uitgestippeld?
- De waarde van dubbele materialiteit in uw duurzaamheidsverslag
- Dit zijn de zeven voordelen van toekomstbestendig ondernemen
- Dit zijn de belangrijkste frameworks voor een transparant duurzaamheidsverslag
- Grant Thornton op webinar NBA: “Ga snel aan de slag met Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD)”
- Duurzaamheid
- 4 nieuwe Europese richtlijnen over duurzaamheid op een rij
- EU Taxonomie creëert één taal voor duurzaamheid
- CSRD: duurzaamheidsrapportage verplicht voor bedrijven
- Wat de klimaatzaak tegen Shell betekent voor uw bedrijf
- Duurzaamheid als strategie: Hoe het middenbedrijf zich kan aanpassen voor succes op lange termijn
- Stuur op duurzaamheidsrisico’s voor de toekomst!
- Het ABC van CO2-reductie
- De brede waarde van het waardecreatiemodel
- CSRD: formeel akkoord en update van de rapportage standaard
- Dubbele materialiteitsanalyse: hoe voert u dit uit?
- Voorstel afbouw salderingsregeling zonnepanelen in 2025
- Duurzaamheid in uw bedrijf: waar te beginnen?
- Van gap-analyse naar CSRD-actieplan
- Overzicht EU- duurzaamheidsafkortingen en begrippen
- Het succes van impactgericht subsidiëren
- CSDDD: Ingang antiwegkijkwet per 2027
- Verbeter uw impact op biodiversiteit!
- Stakeholders betrekken bij CSRD: een onmisbare uitdaging!
- Duurzaam ondernemen: implementatie van een duurzaam HR-beleid
- Materiële thema’s voor de CSRD bepaald en dan?
- Fraude
-
Gezondheidszorg
- Wie is de UBO in een stichting?
- Datagedreven werken in de zorg? Een duidelijk stappenplan zorgt voor succes!
- Effecten meten? Begin met impactgerichte aanpak!
- Check: is uw (model)overeenkomst DBA nog wel geldig?
- Wtza: voldoet uw instelling aan alle eisen voor intern toezicht?
- De Green Deal 3.0
- ZZP’ers in de zorg: hoe lang houdt dat nog stand?
- Een veilige werkomgeving leidt tot meer patiëntveiligheid
- Integriteit op de werkvloer
- Kwaliteit en transparantie in verslaglegging
-
Legal
- Een disfunctionerende werknemer in dienst? Dit zijn de regels!
- 10 meest gestelde vragen over de Wet transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden
- Aanpassing Wet flexibel werken: verzoek om arbeid met meer voorspelbare en zekere arbeidsvoorwaarden
- Per 1 augustus wijzigen de regels rondom studiekosten voor verplichte opleidingen
- Uitbreiding van de informatieverplichting voor werkgevers per 1 augustus
- Nieuwe wet beperkt verbod op nevenwerkzaamheden werknemers
- Dringend eigen gebruik bij verhuur van bedrijfsruimte: hoe zat het ook alweer?
- Uitbreiding verlofregelingen ouder en kind: een handig overzicht
- De beste juridische structuur voor aandeelhouders Akerendam
- Checklist: Wat zet ik in een vaststellingsovereenkomst (VSO)?
- Uw werknemer wordt ziek tijdens zijn vakantie, wat nu?
- Hoge Raad in Deliveroo-arrest: bezorgers hebben een arbeidsovereenkomst
- Werken met zzp-ers, niet zonder risico
- Mijn klant betaalt de factuur niet, wat nu?
- Fiscus zet streep door modelovereenkomst vrije vervanging
- Concurrentiebeding opgenomen? Let op mogelijke wijzigingen!
- DSA-verplichtingen online aanbieders: welke gelden voor u?
- Overwerk: wat zijn uw rechten en plichten?
- Op welke wettelijke verlofsoorten hebben werknemers recht?
- Heeft uw werknemer een auto van de zaak? Leg afspraken vast!
- Steward ownership: een innovatieve bedrijfsstructuur?
- Studiekostenbedingen: zijn ze nog toegestaan?
- Wet vaste huurcontracten: tijdelijke huur niet meer mogelijk?
- Continuïteit op 1: de sleutelrol van stewards binnen steward ownership
- Zzp-wet schijnzelfstandigheid in aangepaste vorm naar Raad van State
- Sustainability en ESG: meer dan CSRD en CSDDD!
- Werken met ter beschikking gestelde arbeidskrachten? Doe de Waadi-check!
- Ontwikkelen voor (werken met) zzp'ers
- Een ziekmelding vanuit het buitenland; wat zijn de regels?
- Duurzaamheid integreren in uw onderneming? Maak ESG onderdeel van uw statuten!
- De belangrijkste voordelen van een ondernemingsraad voor jouw bedrijf
- De Temper-uitspraak: Wanneer wordt een platform voor zzp’ers een uitzendbureau?
- De Wtta: Een vergunning nodig voor uitlenen van personeel?
- De zeven voordelen van een duurzaam HR beleid
- Schijnzelfstandigheid: waar moet je op letten?
-
Prinsjesdag
-
2023
- Wijziging regeling voor fiscale beleggingsinstellingen
- Beperking regeling vrijgestelde beleggingsinstelling
- Wijzigingen EIA en energiebelastingen vanaf 2024
- Aanpassingen samenloopvrijstelling bij aandelentransacties
- Nieuwe rechtsvormvergelijkingsmethoden en einde toestemmingsvereiste
- Vennootschapsbelasting: gevolgen afschaffing giftenaftrek ANBI's
- Belastingplan 2022
- Prinsjesdag - Op weg naar een klimaatneutraal Nederland?
- Prinsjesdag 2023: te verwachten fiscale maatregelen
- Bestrijding van dividendstripping
- Wijzigingen transparantieregels fonds voor gemene rekening
-
2024
- Belastingplan 2025: maatregelen voor ondernemingen
- Belastingplan 2025: maatregelen voor bedrijfopvolgingsfaciliteiten
- Belastingplan 2025: maatregelen voor werkgevers
- Belastingplan 2025: maatregelen voor btw & accijnzen
- Belastingplan 2025: maatregelen voor vastgoed
- Belastingplan 2025: maatregelen voor auto & mobiliteit
- Belastingplan 2025: maatregelen voor (vermogende) particulieren
- Belastingplan 2025: maatregelen voor internationale situaties
- Belastingplan 2025: maatregelen voor energie en milieu
- Belastingplan 2025: overige maatregelen
- Vooruitblik Prinsjesdag: Box 3, de roze olifant in de kamer
- Vooruitblik Prinsjesdag: Versoepeling voor aftrek van rentebetalingen gunstig voor Nederlands vestigingsklimaat
- Vooruitblik Prinsjesdag: Minder verregaande versobering voor bedrijfsopvolging
- Vooruitblik Prinsjesdag: Ken je het verhaal van de 30/20/10%-regel?
- Vooruitblik Prinsjesdag: Belastingverhoging op komst voor cultuur-, hotelsector, en vastgoedbeleggers
- Vooruitblik Prinsjesdag: Wordt de giftenaftrek gehalveerd?
-
2023
- Tax control
-
Transport & logistiek
- Pillar 2 en de tonnageregeling: let op mogelijke aanvullende belasting!
- CSRD verplicht grote rederijen tot duurzaamheidsrapportage
- Belangrijke motie voor offshore schepen aangenomen: tonnageregime en afdrachtvermindering
- Werknemers tijdelijk aan wal? Let op met afdrachtsvermindering, premies en belastingen!
- Tonnageregime: belangrijke wijzigingen in 2022
- Update van het besluit innovatiebox
- Hoe milieubewust is uw transport? Pak uw kans en verduurzaam!
- Transport en logistiek: heeft sector voldoende oog voor integriteit?
- Terbeschikkingstelling bemanning cruiseschepen naar nultarief
- Arbeidstijd en overuren binnen Transport & Logistiek
- Geen voorkoming dubbele belasting werknemer pijplegschip
- Duidelijkheid btw-tarief goederenvervoer tussen derde landen
-
Werkkostenregeling (WKR)
- Aanwijzen als eindheffingsloon WKR: hoe en wanneer?
- Cafetariaregeling: brutoloon in ruil voor eindheffing WKR
- Wat is de concernregeling van de werkkostenregeling (WKR)?
- Verduidelijkt de wet VBAR de positie van zelfstandigen?
- Dga, maak optimaal gebruik van de WKR!
- Kostenvergoeding voor internet thuis: wat zijn de regels?
- Vaste kostenvergoeding WKR: onderzoek en goede onderbouwing noodzakelijk!
- Werkkostenregeling: Onverwachts toch eindheffing betalen?
- Gerichte vrijstelling WKR: per 2022 beperkt voor arbovoorzieningen
- Veel gestelde vragen over de werkkostenregeling (WKR) beantwoord
- Vrijstellingen WKR: wijzigingen vanaf 1 januari 2025
- Heb ik de WKR goed vertaald naar mijn financiële administratie?
- 10 belangrijke vragen rondom de fiets van de zaak
- Handige rekentool voor juiste toepassing WKR en vrije ruimte
- Wat valt onder de vrije ruimte van de werkkostenregeling (WKR)?
-
Familiebedrijven
- “Familiebedrijven hebben de drive om positieve impact te maken. Vertel erover! Het helpt andere bedrijven vooruit”
- Opvolgingsproces familiebedrijf: mis niks met deze 4 stappen
- Een duurzaam familiebedrijf? Zo doet u dat!
- Dga van een familiebedrijf? Wat als ú uitvalt?
- Continuïteit familiebedrijf: aan de slag met familiestatuut!
- Wat kan vermogen in uw familiebedrijf voor u doen?
-
Actualiteiten
- Nieuwe EUDR verplichtingen voor de invoer van producten
- Convenant Horizontaal Toezicht
- De fasen van het Electronic Discovery Reference Model in eDiscovery
- Digitaal forensisch onderzoek: wanneer heeft u ons nodig en hoe gaan we te werk?
- Overstappen naar BV? Registreer uw intentieverklaring vóór 1 oktober 2022!
- Eigenrisicodragerschap: hoe maakt u de juiste keuze?
- Wonen in Nederland én de Amerikaanse nationaliteit? Behoud toegang tot uw bank!
- Herinvesteringsreserve? Let op de voorwaarden!
- Werknemersparticipatie: wel economische rechten, geen zeggenschap? Hoe regelt u dit juridisch?
- Werknemersparticipatie: juiste waardering en onderbouwing cruciaal
- Bijtelling auto van de zaak: snapt u nog welk percentage?
- Werknemersparticipatie: getalenteerde werknemers aantrekken én behouden
- Forensisch en controlerend accountant: hand in hand?
- Fraudepreventie en een adequate fraude respons
- De meerwaarde van financieel forensisch onderzoek
- Werkhervattingskas 2025: controleer jouw beschikking!
- Innovatiebox toepassen? De aanhouder wint!
- Fusievrijstelling overdrachtsbelasting in meer gevallen toepasbaar
- Werkkostenregeling: wat is de WKR en wat valt eronder?
- Wijziging wet telemarketing: bellen mag, alleen mét toestemming
- Meer duidelijkheid over de btw-positie van commissarissen, toezichthouders en commissieleden
- Nieuwe Wet bestuur en toezicht rechtspersonen: zorg voor gewijzigde statuten en navolging in de praktijk
- Vakantiewerk: fiscale tips voor de werkgever
- Vaststellingsovereenkomst of beëindigingsovereenkomst: wat neemt u er in op en wat niet
- Webmodule arbeidsrelatie geeft duidelijkheid bij inhuur
- Van kerngezond bedrijf naar randje afgrond: hoe kan dat?
- Vermogensupdate: schenk- en erfbelasting
- Voorkom fraude: herken de fraudeurs
- Privacy bij doorgifte van persoonsgegevens naar de UK (na de Brexit) en de VS
- Het principeakkoord over investeringen tussen de Europese Unie en China
- Geen bijtelling voor de auto?
- Managementdiensten medisch specialisten vrijgesteld van btw
- Kansen voor btw-teruggave bij zorginstellingen
- Nieuwe wet (WHOA) biedt meer ruimte voor afwenden faillissement
- Een crisis laat zich niet voorspellen, maar uw wendbaarheid wel
- Holding altijd recht op btw-teruggaaf bij doorbelasting kosten?
- Registratieplicht voor Noorse btw bij online verkopen
- Pro-rata-aftrek voor buitenlandse belastingplichtigen als niet is voldaan aan de 90%-eis
- Btw quick fixes: wat wijzigt er bij voorraad op afroep en consignatiezendingen?
- Btw quick fixes: wat wijzigt er bij ketentransacties?
- Geen lage WW-premie zonder schriftelijke arbeidsovereenkomst!
- Hoe blijf ik onder de 20.000 euro om de KOR toe te passen?
- Hoe om te gaan met de btw bij koop-/aannemingsovereenkomsten?
- Invloed margeregeling op nieuwe KOR btw onduidelijk
- Btw privégebruik auto aftrekbaar van de winst?
- Nieuwe kleineondernemersregeling btw voor iedereen weggelegd?
- Wel of geen btw afdragen bij niet geleverde dienst?
- De btw-reisbureauregeling: wie snapt het nog?
- Wat heeft u aan een Bindende Tariefinlichting?
- Btw-nultarief op vervoersdiensten bij uitvoer?
- Hoe bepaal ik de waarde van mijn onderneming?
- Privacy, wie heeft dat nou nog?
- Mag ik met mijn werknemer een all-in uurloon overeenkomen?
- Wet DBA blijft tot 2025 in de ijskast, wat nu te doen?
- Nieuwe ontwikkelingen transitievergoeding bij beëindiging van slapende dienstverbanden
- Waarom een finaal verrekenbeding in uw huwelijksvoorwaarden?
- Testament: wilt u opvullen of afvullen?
- Aflossen erfrechtelijke overbedelingsschulden: hoe doet u dit?
- Maakt spaarvariant schenking op papier oninteressant?
- Mobility Perspectives
- Verrekent u uw verrekenbeding wel?
- Geldzorgen op de werkvloer: maak het bespreekbaar
- Bezit u cryptovaluta? Let op de fiscale gevolgen!
- Let op de heffingsgrondslag voor de overdrachtsbelasting
- Update BOR: Kabinet kondigt nieuwe maatregelen aan
- "Groene" investeringen resulteren in minder te betalen belastingen
- De zeven aspecten van een positieve ‘speak-up’ bedrijfscultuur
- Verplicht vanaf 2024: rapportage zakelijk en woon-werkverkeer
- Geen deponeringsplicht WTZA-jaarverantwoording over 2022 en 2023
- Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (DBA)
- Veelgestelde vragen over de Wet Deregulering Arbeidsrelatie (Wet DBA)
- De flexibele schil: externe arbeidskrachten
- Theory of Change inzetten voor maatschappelijk programma's
- Wet DBA en opheffing van het handhavingsmoratorium in 2025
- Alles over platformarbeid
- Het coalitieakkoord 2024: de belangrijkste fiscale wijzigingen
- Arrest Hoge Raad over gezonde maaltijden; mosterd na de maaltijd?
- Werking finaal verrekenbeding bij verschil WOZ- en werkelijke waarde
- Ondersteuning kinderen bij het financieren van een woning
- Hof van Justitie belicht btw-vrijstelling collectief beleggingsfondsen
- Wet DBA: Belastingdienst beoordeelt geen modelovereenkomsten meer
- Bereid je goed voor op handhaving op schijnzelfstandigheid
- Grant Thornton ondersteunt gelijke kansen op de werkvloer
- Succesvolle ondernemers hebben hun projecten strak in de greep
- Van project naar balans: onderhanden projecten helder in beeld
-
Whitepapers
- Zo zorg je voor een succesvolle overgang volgens de Wet toekomst pensioenen
- Succesvol reorganiseren in 7 stappen
- Checklist Wet DBA: voorkom schijnzelfstandigheid
- Duurzaam ondernemen voor het mkb
- In 5 stappen naar duurzame contracten
- Carbon Border Adjustment Mechanisme (CBAM)
- In 3 stappen naar een duurzaam HR beleid
- De exit als kroon op ondernemerssucces
- Bedrijfsopvolging binnen het familiebedrijf
- Duurzame bedrijfsvoering in familiebedrijven
- De Werkkostenregeling: WKR in 2025
- De Milieu Investeringsaftrek (MIA)
- Filantropie
- Op naar een cyberweerbare organisatie
- Voortvarend aan de slag met de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD)
- Energie-investeringsaftrek
- Oudedagsverplichting: voorkom onnodige belasting na uw overlijden!
- De invloed van de nieuwe box 3 regels op jouw vakantiewoning
- Tax control: van fiscale risico’s naar beheersing
- Levenstestament voor particulieren en ondernemers
- De kracht van speaking up
-
Klantcases
- BeterDichtbij: zorg-app groeit van start-up naar scale-up
- Diabeter koppelt resultaat aan behandeling en verbetert 3.000 levens – drastisch
- WKR-checker geeft BDP International inzicht in WKR kansen & risico’s
- KuiperArnhem Bouw en Ontwikkeling
- CurTec: de werkkostenregeling goed in het vizier - op naar het topwerkgeverschap!
- Peterson Control Union bekwaamt zich in de werkkostenregeling: “Het meeste weet ik zelf. Maar als ik twijfel, laat ik het altijd controleren”
- Het Limburgs Energie Fonds
- De impactstrategie van VluchtelingenWerk Nederland
- Financiering van mangroveherstel
- Stichting DOEN: sturen op impact
- De nieuwe sociale rol van bibliotheken
- Tony’s Chocolonely: hoe maak je je impactbelofte waar?
- Wat draagt de toerist bij aan Cocos Marine Conservation Area in Costa Rica
- De gevolgen van klimaatverandering op Bonaire
- Verduurzamen van landbouw door investeren in ondernemers in zuidelijke Afrika
- Kuiper bouwt samen met Grant Thornton aan nieuwe hoofdstukken in de geschiedenis
- Wat is de milieu-impact van telecomproducten?
- Onderzoek
- Insight Search
-
Advisory
-
Services
- Accountancy & financieel advies
- Advisory
- Audit & Assurance
-
Belastingadvies
- Belastingadvies voor het mkb in Nederland
- Belastingadvies voor Nederlandse multinationals
- Btw-advies
- Douaneadvies
- Human Capital Services
- Innovatie & subsidieadvies
- Tax technology
- Transfer pricing
- Sustainable Tax
- Cryptocurrency en digitale activa
- Private wealth services
- Legal services
- Sectoren
-
Evenementen
- Webinar: Staat de lange termijn al op uw agenda?
- Cybersecurity en de rol van de rvc
- Prinsjesdag diner in samenwerking met het NCD
- MKB Webinar: Prinsjesdag 2023
- Sustainable Boardrooms
- Ontdek de toekomst van de bouw- en vastgoedsector!
- Webinar: Werkkostenregeling
- Opleiding: Expeditie Impactmeten
- KNMP Najaarscongres
- Sustainable Boardrooms
- De nieuwe Pensioenwet
- Sustainable Boardrooms
- Sustainable Boardrooms
- Beaujolais Primeur Party
- Masterclass Bouw en vastgoed
- Masterclass Klokkenluidersregeling
- Webinar: Actualiteiten Arbeidsrecht
- Stakeholdermanagement en de rol van de rvc
- Night of the Stars
- MKB Webinar CSRD
- E-mobility: Bijeenkomst Emissieloos (bouw)materieel
- Opleiding: Duurzaamheidsrapportage en sturing
- MKB Webinar Bedrijfsopvolgingsregeling en belastingbesparing bij overlijden: fiscale actualiteiten en tips
- De rvc, ESG en biodiversiteit
- Bijeenkomst: Moet ondernemend Nederland zich schrap zetten?
- MKB Webinar Actualiteiten formeel belastingrecht en de ondernemer
- Opleiding: Impactmanagement
- MKB Webinar de juridische aspecten van duurzaam ondernemen
- Stakeholdermanagement en de rol van de rvc
- MKB Webinar Actualiteiten box 3
- MKB Webinar Hoofdlijnenakkoord nieuw kabinet
- Roundtable CSRD, ketenverantwoordelijkheid en juridische implicaties
- Opleiding: Duurzaamheidsrapportage en sturing
- Opleiding: Impactmanagement
- Opleiding: Impactmanagement
- Impact Café: toekomstgesprekken met familiebedrijven
- Masterclass Vastgoedactualiteiten
- Masterclass Vastgoedactualiteiten
- Webinar Prinsjesdag
- WKR-update: actualiteiten rondom fiscale ruimte voor personeelsregelingen
- De rvc, Cyber en NIS 2
- CSRD-DAY 2
- Beaujolais Primeur Party
- CSRD DAY 2024
- MKB Webinar Sturen op waarde voor familiebedrijven
- Webinar VAT in the Digital Age (ViDA): huidige stand van zaken
- Community of Practice: toekomstgesprekken met familiebedrijven
- MKB Webinar Inzicht in jouw financiële toekomst
- Werkgeversrol: de rvc en omgang met rvb en senior management
- MKB webinar: Ben jij klaar voor de Wet DBA?
- WKR Masterclass
- WKR Masterclass
- MKB Webinar Cyber Crisis Management
- MKB Webinar: Goed werkgeverschap
- CyberHunter event
- Leergang: Impactmanagement van Brede Welvaart
- MKB Webinar Actualiteiten Box 3
- Opleiding: Impactmanagement
- Commissarissen bijeenkomst Fraude en integriteit
- MKB Webinar Internationaal Zakendoen
- Leergang: Impactmanagement van Brede Welvaart
- Online WKR Masterclass
- WKR Masterclass Rotterdam
- WKR Masterclass Utrecht
- Carrière
- Over ons